Brombærcirkler med tavleeffekt

14330890_10207400164949794_843103359_n

Første opskrift under konceptet Lunas Seer Bagelyst er Brombærcirkler med tavleeffekt. Disse brombær”cirkler” er en nem måde at give enhver anledning et personligt touch med den rå tavleeffekt.

Kardemomme bunde med citron

15 g. vaniljesukker eller 1 vaniljestang
60 g. Flormelis
1 tsk. Bagepulver
1. tsk. Kardemomme
200 g. Hvedemel
125 g. Smør
Citronsaft fra en halv citron
1/2 dl. vand

Brombær marmelade 

300 g. Brombær
4 spsk. Sukker
1 dl. Vand
Knsp. Salt

Marcipantavler 

200 g. Marcipan
Sort Pastafarve
Flormelis

Spiselige kridt

150 g. Hvid candymelts
5-10 Store Sugerør
Tape

Kardemomme bunde med citron

  1. Ovnen tændes på 150 grader.
  2. Alle de tørre ingredienser til kiksebundene blandes med smøret i en skål og smuldres. Smøret skal gerne være helt koldt. Massen blandes til det ligner revet ost.
  3. Citronsaft og vand hældes i blandingen og dejen samles hurtigt. Dejen må ikke æltes for længe, da smørret ellers bliver for lun og mørdejen deraf bliver svær at arbejde med.
  4. Dejen stilles på køl i 30 minutter, eller for de hurtige 10-15 min i fryseren.
  5. Nu udrules dejen tyndt og udstikkes i ensartede cirkler.
  6. Cirklerne bages i 6-8 minutter til let gyldne.
  7. De færdigbagte cirkler afkøles på en bagerist inden brug.

Brombær marmelade

  1. Brombær, vand og sukker samt en lille smule salt (for at forstærke smagen) koges ind til en tyk marmelade ved lav varme. Dette tager gerne en god halv time.
  2. Konsistensen bør være så ensartet som muligt.
  3. Den færdige marmelade afkøles inden brug.

Marcipantavler

  1. Marcipanen æltes ud på et bord let drysset med flormelis.
  2. (Det er en fordel at have gummihandsker på til denne del) Den sorte pastafarve æltes omhyggeligt ind i marcipanen til der opnåes en smuk ensartet sort farve. Det kan tage tid og en god mængde sort farve inden, man når den helt rigtige sorte farve, og ikke blot en grå udgave.
  3. Den færdigfarvede marcipan udrulles tyndt, og udstikkes i cirkler (gerne 2-5 mm. mindre i omkredsen end kardemomme kiksene).

Spiselige kridt

  1. Den hvide candymelt smeltes over vandbad.
  2. I mellemtiden klippes store (smoothie) sugerør halve ellere trekvarte, samt klippes op på den lange led, så sugerøret får en “åbning” på midten.
  3. Åbningen dækkes med tape.
  4. Nu skal lungerne igang, for den smeltede candymelt suges op gennem sugerøret. Suget stopper naturlivis inden candymelten rammer munden.
  5. De fyldte sugerør ligges til tørre.
  6. Når candymelten er størknet helt, åbnes sugerørets tapelukning og ud kommer et 100 % spiseligt kridt.

Kagens opbygning

  1. Den afkølede marmelade smøres på “under”kiksen, og en “over”kiks tilføjes. Jeg foretrækker et relativt tyndt lag marmelade, da dette er nemmest at arbejde med.
  2. Oven på tilføjes den mørke marcipantavle med en lille smule vand, så den klæber fast.
  3. Nu skal kreativiteten igang og de spiselige kridt i brug. Tavlen er din, og du bestemmer helt selv, hvad der skal stå eller tegnes derpå.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Lunas Seer Bagelyst > 
Luk
Næste indlæg
  Lad mig præsentere "Lunas Seer Bagelyst" Jeg har længe gået med tanken om, at jeg gerne

Se næste indlæg >
Til forside
x