Violette mini cheesecakes

14374667_10207446027496329_1605741455_oAnden omgang af Lunas Seer Bagelyst byder på disse lækre små mini cheesecakes med friske smage af brombær, blåbær og citron samt en lækker sprød hjemmelavet oreo kiksebund. Og jeg kan allerede afsløre, at dette er en af mine absolut favoritopskrifter.
De er himmelske !

Hjemmelavet oreos

Kakao kiks:

60 g. kakao
150 g. hvedemel
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
200 g. sukker
1 1/2 tsk. vaniljesukker
100 g. smør
1 æg

Vaniljecreme:

100 g. smør
2 tsk. vaniljesukker
200 g. flormelis
1/2 tsk. salt

60 g. flydende smør

Brombærsirup

300 g. frosne brombær
70 g. sukker
1/2 stang vanilje
1 dl. vand

Blåbærsirup

300 g. frosne blåbær
70 g. sukker
1/2 stang vanilje
1 dl. vand

Cheesecakecreme med citrus

600 g. flødeost
3 spk. creme fraiche
150 g. flormelis
1 stang vanilje
Citronsaft fra en citron
9 stk husblas (3 til hvert lag)

Pynt

Lidt friske brombær
Lidt friske blåbær
Blomster fra haven

Hjemmelavet Oreo (Hvis tiden er knap, kan købte oreos anvendes)

  1. De tørre ingredienser blandes i en skål og smørret æltes ind i dejen.
  2. Ægget tilføjes til blandingen, så dejen får en glat overglade.
  3. Det er vigtigt at dejen ikke æltes for længe, og hurtigt kommer på køl til den har ”sat sig” lidt.
  4. Herefter rulle dejen ud til to kæmpe kikseflader og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  5. Kiksen afkøles og vaniljecremen laves.
  6. Alle ingredienser til cremen piskes sammen til en fast smørcreme med elpisker.
  7. Den større kiks samles (kiksebund-creme-kiksebund) og knuses nu i mindre stykker.
  8. Disse danner bunden til cheesecaken, og fyldes i en springform.
  9. Kiksekrummerne overhældes med flydende smør og bages i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Brombær og blåbær sirup

  1. Bær, sukker, vaniljesukker og vand bringes i kog til bærerne er udblødt i siruppen.
  2. Afslutningsvis tilsættes den opblødte husblas og blandingen sigtes gennem en si.
  3. (Man kan med fordel vente med at tilføje husblassen, da denne kage har flere lag, og derfor skal have tid til at sætte sig. Dvs. vent med husblas i blåbærsiruppen som skal anvendes til midterste lag, og vent endnu længere med husblas til det almindelige cheesecakecremelag med citrus, da dette skal øverst).

Cheesecakecreme med citrus

  1. Flødeost og creme fraiche blandes forsigtigt sammen, så eventuelle klumper udglattes til én cremet masse.
  2. Flormelis og vaniljesukker sigtes i, og vendes forsigtigt i osteblandingen.
  3. Citronsaften vendes ligeledes forsigtigt i blandingen.
  4. Husblassen opblødes og anvendes lige inden ostecremen fyldes på kagen (se evt. afsnit om brombær og blåbær sirup).

Kagens opbygning

  1. Kiksebunds ingredienserne fyldes i små ringe eller små kageforme og bages (Laver man hele portionen til små cheesecakes bliver der ca. 8-9 stykker. Ellers kan man også vælge at lave én stor udgave, som det også ses på billedet øverst).
  2. Kiksebunden flyttes til et fad.
  3. Her omgrænses kagen af kageplast
  4. Første lag ostecreme (cheesecakecreme med brombærsirup) hældes over kiksebunden.
  5. Kagen afkøles til cremen har sat sig.
  6. Andet lag ostecreme (cheesecakecreme med blåbærsirup) hældes over brombærlaget.
  7. Kagen afkøles igen til cremen har sat sig.
  8. Sidste lag ostecreme (almindelig cheesecakecreme med citrus) hældes over det almindelige hvide lag ostecreme.
  9. Kagen afkøles en sidste gang, til den har sat sig perfekt.
  10. Nu fjernes kageplasten og kagen pyntes med brombær, blårbær og små fine blomster fra have eller skov

 

Jeg håber I vil bage og ikke mindst spise med på onsdag kl. 20.00 til program 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Bag om Bagedysten: Program 1 > 
Luk
Næste indlæg
Som jeg tidligere har nævnt, var og er jeg stadig den dag i dag mega-ovenud hengiven fan af Bagedyst

Se næste indlæg >
Til forside
x