Eventyrlig brownie med hindbærmousse

14686602_10207612501898085_545024952_n

Forleden var jeg inviteret til middag hos min skønne veninde Rikke og hendes familie. Og netop fordi de har været med til at skaffe mig det fantastiske job, som jeg har nu, fortjente de i stor stil en fabelagtig kage.
Jeg tænkte derfor: brownie og hindbær, det går man aldrig galt i byen med. Og den tanke resulterede i kagen her, som Rikke endte med at beskrive som en eventyrskov, hvilket jeg synes passer den virkelig fint !

Her får I opskriften på en vaskeægte eventyrskov med appelsin og mandel brownie, hindbærkompot samt let og frisk hindbærmousse.

Appelsin og mandel brownie

300 g mørk chokolade
150 g. smør
4 æg
300 g. sukker
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. havsalt
100 g. hakkede mandler
Skal fra 1 appelsin

Hindbærkompot

300 g. hindbær
70 g. sukker
1 stang vanilje
1/2 dl. vand
Lidt citronsaft

Hindbærmousse

(Saft fra hindbærkompot)
3 æggeblommer
50-75 g. flormelis
4 dl. piskefløde
5 blade husblas

Mini marengskys

3 æggehvider
200 g. flormelis
Lidt citronsaft

14642948_10207612501938086_178112212_n

Appelsin og mandel brownie

 1. Tænd ovnen på 175 grader.
 2. Smelt smør og chokolade sammen i gryde ved lav varme (rør rundt undervejs)
 3. Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland chokoladesmørret heri under hurtige omrøringer.
 4. Sigt alle de tørre ingredienser heri.
 5. Hak mandlerne groft og rør dem ind i browniedejen sammen med appelsinskallen
 6. Hæld blandingen i en smurtspringform (faktisk bliver der næsten til to fulde springforme, så der er en god mængde smagsprøver. Hvilket jo også er utrolig vigtigt)
 7. Bag brownien i ca. 30 minutter, og afkøl den helt. Den bør stadig være let blød i midten når den tages ud.

Hindbærkompot

 1. Bland alle ingredienserne i en gryde og kog blandingen indtil hindbærrene er “opløste”.
 2. Koger massen for meget ind, tilføjes ekstra vand og/eller citronsaft. Det er vigtigt at der stadig er væske i massen, da siruppen fra kompotten anvendes til hindbærmoussen.
 3. Når massen er kogt godt sammen (dette tager ca. 30-40 minutter) sigtes siruppen fra i en skål for sig gennem en sigte.
 4. Den tilbageblevne del udgør nu kompotten, denne sættes på køl indtil brug.

Hindbærmoussen

 1. Husblassen opblødes i koldt vand i ca. 10 minutter, og opløses under hurtige oprøringer i den varme hindbærsirup.
 2. Siruppen stilles i køleskabet indtil den er under lillefinger temperatur.
 3. Imens piskes æggeblommer og flormelis lette og luftige. Også fløden piskes stiv i en seperat skål.
 4. Først blandes den afkølede sirup med æggesnapsen under forsigtige omrøringer.
 5. Derefter blandes den piskede fløde i under flere omgange. Det er vigtigt at dette gøres med let og forsigtig hånd for at moussen beholder sin luftighed.

Kagens opbygning

 1. Den afkølede browniebund skæres til (så moussen dækker kanten). Jeg anvendte en udstikker der var ca. 3-4 cm mindre end min springform i diameteren.
 2. Springform eller bagering fores med kageplast (jeg bruger to små klemmer til at fastholde lukningen).
 3. Brownien smøres med den et tykt lag af den kolde hindbærkompot, og placeres i formens midte eller direkte på midten af et kagefad (her placeres en kagering med kageplast uden om).
 4. Moussen bør have sat sig en mikrolille smule, hvis man anvender sidstnævnte løsning, da der ellers risikerer at flyde ud af formen.
 5. Moussen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes godt ud i kanten af kageplasten og rundt om browniebunden.
 6. Derefter fyldes hele browniens overflade med et godt lag mousse på ca. 3 til 5 cm.
 7. Kagen sættes på køl elller frys indtil pyntning (minimum 2-3 timer).

Minimarengskys

 1. Tænd ovnen på 100 grader.
 2. Æggehviderne piskes let stive med elpisker.
 3. Sukkeret piskes i og massen piskes HELT stiv.
 4. Piske en anelse citronsaft (eller hvidvinseddike) heri.
 5. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små kys i forskellige størrelser på en bageplade med bagepapir.
 6. Bag kyskagerne i ca. 20-30 minutter. Lad dem afkøle inden de tages af bagepladen.

14689962_10207612502378097_1510014676_o

Pyntning

Som altid mener jeg at pyntningen er helt op til den enkelte, kun fantasien sætter grænser.

Jeg har personligt valgt at køre et “centreret-midter-cirkel-tema”, hvor jeg pynter kagens top i en lille ring. Hertil har jeg anvendt de små kys (nogle drysset med lidt guld), en god håndfuld bær (hindbær, blåbær, figener) samt friske blomster og tørrede grener (disse bør ikke spises.

14658397_10207612502458099_1379634192_n

14657706_10207612502058089_448908830_n

14647349_10207612502258094_412845923_o

Jeg ved I kommer til at rocke pyntningen derude lige meget hvad, og jeg ville elske at se hvad I når frem til.
Held og lykke kære jer, jeg håber I kunne bruge min eventyrlige lille opskrift !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

13 kommentarer

 1. Louise

  Hej Luna 😀
  Det er godt nok en super flot kage, og i morgen vil jeg forsøge mig med at lave den.
  Kan du måske oplyse mig om, hvor meget saft fra hindbærkompotten, der ca. skal bruges til hindbærmoussen? Jeg er bange for at komme til at lave moussen for tynd.

  Med al mulig ros til dit vildt flotte arbejde med de smukke kager.

  • Hej Louise

   Beklager det sene svar herfra, håber at kagen blev skøn og lækker !
   Du bruger bare al saften/siruppen – Den er jo fyldt med sukker og god tyk, så den skal nok sætte sig. Det håber jeg du også fik erfaring med, og så håber jeg bare at den smagte helt fantastisk hos dig.

   God lørdag fra mig 🙂

 2. Signe

  Kan jeg lave den dagen i forvejen?☺️

  • Hej Signe

   Det kan du tro du kan !

   Faktisk er den på billederne også bagt dagen forinden billederne er taget. Dog bliver marcipan gerne lidt underlig af at stå på køl, og det samme med deko-kuglerne. Så fin-pyntningen bør vente til den dag den skal serveres. Men blomsterne kan sagtens laves dagen inden, og så blot sættes på, på selve dagen.

   Held og lykke med den 🙂

 3. Helle

  Hej Luna
  Jeg fik lyst til at kaste mig ud i noget lidt vildere end jeg normalt gør, da jeg så den her lækre kage. Det er en kæmpe kompliment til dig 🙂
  Et lille spørgsmål om æg: Til kagen står der 4 æg i ingredienserne, men i opskriften står der æggeblommer. Kan du mon hjælpe med en opklaring?

  • Hej Helle
   Hvor er det skønt du kaster dig ud i den, dejligt at du udfordrer dig selv lidt.
   Det er bare mig der åbenbart har fjollet lidt i opskriften. Det er selvfølgelig bare de fire hele æg, der piskes sammen med sukkeret osv. Det er rettet i opskriften nu. Tusind tak for påmindelsen og kæmpe held og lykke. Ville elske at se det færdige resultat 😉

  • Helle

   Det blev aldrig til en rund kage. Den var blevet for tung (tror jeg fik lagt for meget i springformen), så den knækkede totalt, da jeg skulle have den på mit fine fødselsdags-kagefad. Så jeg skar den op i små stykker tung, klistret brownie, som jeg serverede i en ret rodet udgave. Den smager guddommeligt.
   Så nu skal jeg bare forsøge nogle flere gange 🙂

 4. Ilse

  Det er en kage som skal prøves, men kan du oplyse, hvor store springforme du brugte

  • Hej Lise. Jeg bruger en springform der er omkring 20-22 cm i diameteren 😉

 5. Gitte

  Hej søde Luna.
  Den kage lyder FULDSTÆNDIG FANTASTISK ☺ Hvor er det dejligt du har sådan et super skønt arbejde😉. Jeg er HELT sikker på at at de er SUPER glade for at have en pige som dig ansat Derudover tror jeg din arbejdsgiver ønsker sig sådan en kage i fødselsdagsgave😘
  Laver du dem på bestilling og hvad koster det?
  Knus til dig ☺

  • Tusind tak for den fine besked Gitte !
   Du har nok ret, jeg må hellere bikse sådan en kage sammen til dem i fødselsdagsgave 😉
   Jeg ville ønske at jeg kunne lave dig en kage på bestilling, men jeg er desværre bundet på en kontrakt fra DR, der lyder at vi ikke må modtage betaling/bestillinger af nogen slags indtil 14 dage efter finaleprogrammet. Men jeg er helt sikker på, at du sagtens kan bikse den sammen alene, det er faktisk lettere end det ser ud 🙂 Knus og kram tilbage til dig

 6. Nanna

  Hej Luna det ser bare godt ud 😀 Hvor kan man købe kageplast henne? eller findes der et alternativ som også virker? hilsen amatør bageren 😉

  • Hej Nanna. Jeg fortrækker en tyk kageplast, som kan købes på nettet eller hos specialbutikker (Specialkøbmanden, Salling osv). Men en tynd, og næsten lige så god kageplast kan købes i Føtex ! Et alternativ kan være at putte hindbærmoussen direkte ned i formen og så “opvarme” formen i et vandbad, for at får springformens kant af. Evt kan det hjælpes på vej med en palet, eller en skarp kniv. Håber det hjalp 😉

 Seneste plus
 
Guldchokolader og browniebars med pistacie > 
Luk
Næste indlæg
Uh, endelig mandag igen, og det betyder femte omgang af Lunas Seer Bagelyst. Jubii. Og der er god gr

Se næste indlæg >
Til forside
x