Tre teeny-tiny tærter

14741796_10207644868747236_489084304_n

Kære læsere

Det er blevet efterår og på onsdag er der i den sammenhæng passende nok “hygge” på programmet, når sjette omgang af Bagedysten ruller over skærmen. Favoritudfordringen byder på hyggelige og lune tærter, og det gør sjette udgave af Lunas Seer Bagelyst selvfølgelig også. For tærter er dældulme hyggelige, og derfor får I her hele TRE af slagsen. To med æbler og citron der kan nydes lækre lune og en enkelt chokoladefyldt sag, der nydes dejlig kold og bærfyldt.

Tærternes mørdejsbunde er de samme i alle tre opskrifter, og opskriften på dem, får I serveret lige her:

INGREDIENSER (til i alt 12 små tærter, fire af hver version)

100 g. flormelis
200 g. hvedemel
50 g. mandelmel
175 g. koldt smør
Lidt vand eller citronsaft
1 æggeblomme

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Smuldre det kolde smør her i (til det har konsistens som revet ost).
  3. Saml dejen hurtigt med lidt vand eller citronsaft samt æggeblommen. Det er vigtigt ikke at have fingrene for længe i dejen, da det ødelægger dejens struktur.
  4. Lig dejen på køl indpakket i lidt film i ca. 20-30 minutter inden udrulning.
  5. Udrul dejen i lidt mel med en kagerulle og skær den til så den passer i de små tærteforme.
  6. Til æbletærter og citrontærter bages tærtebunden først i 10 minutter uden fyld, derefter 15-20 minutter med fyld. De kolde chokoladetærters bunde bages i 20-30 minutter til de er gyldne, og afkøles inden chokolade ganachen hældes i. Alt bages ved 170 grader.

14625295_10207644868867239_1498306823_n

Smukke små æbleroser med marcipan

INGREDIENSER

1/2 kg æbler (gerne fra egen have eller stjålet fra naboens)
Citronsaft og vand
150 g. Marcipan
1 1/2 dl. skyr
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
Flormelis til pynt

FREMGANGSMÅDE

  1. Lidt over halvdelen af æblerne skæres i tynde helt runde skiver (ca. 1 mm. tykkelse) og ligges i et lille bad af vand med citronsaft (dette opbløder æbleskiverne, så de kan “rulles” til fine roser)
  2. Skær den resterende del af æblerne i tern og blend det i en hakker sammen med marcipanen, skyr, vaniljesukker, kanel og kardemomme.
  3. Blandingen her fyldes i de forbagte tærter, og en æblerose placeres på toppen af en krans af æble-blade (se billede herunder) og bages i ca. 15 minutter.
  4. Æbleroserne laves ved at ligge ca 10-50 skiver af de opblødte æbler i en lang række så de let overlapper hinanden. Derfra rulles de forsigtigt sammen fra den ene ende til den anden. Roserne placeres på kagen og “bladene” presses med omhu lidt ud, så de får samme udstråling som ægte roser.
  5. Tærterne drysses med lidt flormelis inden servering og serveres med skyr, flødeskum eller vaniljeis.

14741191_10207644868827238_825058786_n 14694768_10207644868707235_210013526_n 14699982_10207644868787237_858452167_n 14741179_10207644868667234_1354477033_n

Mini Tarte au Citron

INGREDIENSER

1 Citron
50 g. smør
75 g. sukker
1/2 vaniljesukker
2 æg.
Rørsukker til at drysse med
Pynt: Minikys, citron og passionsfrugt

FREMGANGSMÅDE

  1. Blend citronkød, smør, sukker, vaniljesukker samt æggene i en blender til massen er ensartet og uden klumper.
  2. Opvarm blandingen i en gryde ved mellem varme til den tykner.
  3. Hæld citronblandingen i de forbagte tærtebunde, drys med rørsukker og bag i ca. 15 minutter.
  4. Pynt tærterne med små kyskager (disse er bagt på et andet tidspunkt, opskriften findes HER) citronskiver samt skiver af passionsfrugt.

14627709_10207644868547231_151762619_n 14620077_10207644868627233_589400260_n 14620112_10207644868587232_183660201_n

Chokolade cutiepies med bær

INGREDIENSER

1 1/2 dl. piskefløde
100 g. hakket mørk chokolade

Pynt: Blåbær, hindbær, jordbær, figner og skovsyre

FREMGANGSMÅDE

  1. Opvarm fløden ved lav varme og smelt den hakkede chokolade heri.
  2. Rør blandingen godt og hæld den i de færdigbagte, afkølede tærtebunde.
  3. Sæt chokoladetærterne på køl i minimum 1 time.
  4. Pynt med en masse lækre bær og/eller frugter inden servering.

14696936_10207644868387227_170843223_n 14620065_10207644868347226_1940580791_n

Alle tre teeny-tiny og top nuttede tærter er super hurtige og nemme at lave. Man kan vælge at lave alle tre, og derved skabe et helt kagebord af forskellige tærter eller helt simpelt vælge en enkelt tærterne ud. Alle tærterne egner sig også super som én en stor tærte istedet for fire små, som det er tilfældet i opskrifterne her.

Jeg håber I vil bage med og hygge jer om og over dissse fine, søde tærter ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

2 kommentarer

  1. Sanne

    Nøj dem glæder jeg mig til at prøve kræfter med – de ser godt nok lækre ud og virkelig flot side du har fået bygget op <3
    Læste lige om den på BT 🙂

    Har du forresten planer om at lave din menu, så man kan finde rundt i alle dine opskrifter?!? Ville være rigtig dejligt hurtigt at kunne finde de forskellige slags opskrifter på siden 🙂
    … Bare en lille idé 🙂

    … og så skynd dig at få lavet et sted hvor man kan skrive sig op til at abonnere på din blog 🙂 Jeg ledte forgæves 🙂

    • Hej Sanne
      Tusind tusind tak for den fine hilsen. Jeg laver straks menuen om så man kan søge rundt i de forskellige opskrifter og indlæg (søge funktionen kommer til at ligge ude i højre side). Jeg er helt enig i at det som nu kan virke lidt uoverskueligt 😉

      Så vidt jeg ved skulle der gerne være en ‘følg blog’ funktion et sted på siden? Men jeg undersøger det lige nærmere.

      Skøn dag til dig 🙂

 Seneste plus
 
Min Bagedyst Garderobe > 
Luk
Næste indlæg
Kære læsere Flere af jer har spurgt til mine bagedyst-outfits, og det er super hyggeligt, for man

Se næste indlæg >
Til forside
x