Det ret så gode brunch bord

14872572_10207742753474293_1730896282_n

Kære læsere

Det er søndag. Dagen der næsten er så god, at den bliver helt sørgmodig, når den lakker mod ende, fordi det er mandag i morgen. Søndag er dagen for seriemarathon og sleepyheads under dynen. Og så er det netop dagen for en god brunch, fordi man ofte er lidt længere om at komme ud af fjerene end normalt.

Og her kommer altså opskriften på en ret god og egentlig ganske enkel én af slagsen. I min optik finder den bedste brunch ofte sted, når man virkelig kombinerer BREAKFAST og LUNCH. Først tages det søde og det milde fra morgenmaden, såsom pandekager, bær og juice, og dernæst det salte og sprøde fra frokosten i form af enten æg, bacon, pølser eller knækbrød.

Pandekager med sødmælksyoghurt og kardemomme

14886304_10207742742234012_1963041947_n

INGREDIENSER

2 æg
30-50 g. sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
100 g. mel
50 g. smør
1 1/2 dl. sødmælksyoghurt
1 spsk vand

FREMGANGSMÅDE

  1. Pisk æg og sukker sammen. Vælg mængden af sukker alt efter hvor søde du ønsker dine pandekager.
  2. Bland bagepulver, kardemomme og melet ned i æggesnapsen.
  3. Smelt smøret på panden til pandekagerne. Hæld det i pandekagedejen og rør godt.
  4. Tilsæt sødmælksyoghurt og vand, rør igen godt.
  5. Lav små pandekager på panden. Pandekagerne steges uden fedtstof, da fedtstoffet er inkorporeret i dejen.
  6. Server med friske bær og flormelis.

Scrambleeggs med forårsløg

14875385_10207742742634022_233507177_n

INGREDIENSER

4 æg
1/2 dl. mælk
Salt
Peber
1/4 bundt forårsløg (ca. to “stænger”)

FREMGANGSMÅDE

  1. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt krydderierne efter eget ønske.
  2. Hak forårsløg fint og kom det heri.
  3. Hæld æggeblandingen ud på en pande ved lav varme.
  4. Hold et skarpt øje på æggeblandingen og rør godt undervejs.
  5. Når æggene er scrambled, dvs. der ikke er mere væske på panden, severes de med forårløg og karse samt nystegt bacon.

Tropisk juice

14885879_10207742742874028_193447763_n

INGREDIENSER

1/3 l. Appelsin juice
1/3 l. Mutli juice
1/3 l. Danskvand
1 stk. mango
1 stk. lime

FREMGANGSMÅDE.

  1. Bland de to juice og danskvandet i en kande.
  2. Skær mangoen i tern og blend den til pure.
  3. Bland mangopureen med den boblende juice.
  4. Skær limefrugten i tynde skiver og kom den heri.
  5. Server den tropiske juice iskold og gerne i fancy -fine glas (det fortjener man på en søndag)

14877068_10207742753514294_1978691975_n

Borddækning

Når jeg server brunch, sørger jeg faktisk altid for at bordet ser tilpas tilfældigt ud. Det gør det bare lidt hyggeligere, at det ikke ser for opstillet og stift ud.

Det kan eksempelvis gøres ved at sætte forskellige stager med levende lys på bordet, eller mixe spisestellet på kryds og tværs.

Derudover ynder jeg for det meste at have friske blomster på bordet, det giver nemlig en helt særlig fin og naturlig effekt.

Sidst men ikke mindst synes jeg, at en ret så god brunch altid bør have knald på farverne, så den bliver spændende både for øjet, men i særdeleshed også for maven. Dette gøres eksempelvis med en god håndfuld forskellige bær, frugt og grøntsager.

14872498_10207742753594296_1481481132_n

14877837_10207742753314289_1133609919_n  14875331_10207742753754300_1849777753_n

14914801_10207742753394291_1044091963_n

14877710_10207742753434292_1062875327_n

14875058_10207742742714024_1436179655_n

14885909_10207742742394016_1788848122_n

Jeg håber I får en skøn brunch og fantastisk søndag derude !

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Pandekager og kærlighed > 
Luk
Næste indlæg
Follow my blog with Bloglovin Kære læsere Selvom jeg desværre ikke dukker op på skærmen nu på onsd

Se næste indlæg >
Til forside
x