Finale pavlova for alle

14937035_10207804392215223_1770539749_nKæreste jer

Vi runder i dag et skarpt hjørne, nemlig niende og sidste udgave af mine mandagsopskrifter i Lunas Seer Bagelyst. Det har været en absolut fornøjelse at skabe jer disse skønne opskrifter, og jeg lover derfor, at det slet slet ikke er slut endnu. Faktisk er næste punkt på listen en youtube kanal, hvor jeg som det første giver jer fire fuldfede juleopskrifter hver søndag i advent. Jeg håber I vil tage godt imod den ♡

Hvis du i mellemtiden har misset en opskrift eller to, så er de listet op herunder:

Program 1: Brombærcirkler med tavleeffekt

Program 2: Violette mini cheesecakes

Program 3: Chokoladebomber med karameliserede popcorn

Program 4: Maskulin chokoladekage med ølgelé

Program 5: Guldchokolader og browniebars med pistacie

Program 6 Tre teeny-tiny tærter

Program 7: Pandekager og kærlighed

Program 8: Monster syndig karamel mazarin

På onsdag ruller program 9 over skærmen, og det er jo ikke ligefrem hvilket som helst program, det er nemlig FINALEN. Og jeg har gjort mig mange tanker omkring hvilken kage, der skulle “lukke ballet” så at sige. Jeg har tænkt i alt fra store, pompøse tre-lags lagkager til petit fours med dobbelt op på finessen, men efterhånden er jeg kommet frem til, at det vigtigste i virkeligheden er, at ALLE kan være med. Jeg lover jer, at alle kan bage vilde, voldsomme og tekniskudfordrende kager, hvis blot de har tiden og tålmodigheden til det. Men det er ærligt ikke altid, man lige har overskuddet til at bikse den helt store bryllupskage sammen på en helt almindelig hverdagsonsdag, end ikke selvom det er finalen i Den Store Bagedyst.

… Med det sagt, får I her en enkel og nem Finale Pavlova med ristede hasselnødder og hindbærcreme, der faktisk smager lidt af den sommerdag, hvor finalen blev afholdt den 1. juli.

14962950_10207804390895190_1463725741_n

INGREDIENSER

Marengsbunde 

10 æggehvider
Lidt salt
8 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Citronsaft fra 1/2 citron
20 g. sigtet hvedemel

Hindbærcreme

300 g. hindbær
1 dl. vand
3 spsk. sukker
1 vaniljestang
1/2 l. fløde

150 g. Friske hindbær
100 g. Ristede hasselnødder

Pynt

Friske hindbær
Spiselige blomster
Indfarvet hvid chokolade
Rester af marengs farvet og bagt som makroner.
Spiseligt guld

14963040_10207804393895265_88368980_n 14937892_10207804393775262_2139795837_n

14937846_10207804393575257_1839802233_n
FREMGANGSMÅDE

Marengsbunde

  1. Pisk æggehviderne faste med saltet. Saltet tilføjes for at samle æggehviderne.
  2. Pisk den ene halvdel af sukkeret i æggehviderne og piske dem stive.
  3. Tilsæt citronsaft, den resterende del af sukkeret og vaniljesukker. Pisk igen.
  4. Sigt tilsidst melet og vend det forsigtigt i marengsdejen.
  5. Tænd ovnen på 100 grader.
  6. Gør tre bageplader klar med bagepapir og spred marengs herpå i tre cirkler med en diameter på ca. 25 cm.
  7. Lad marengsen “hærde” i 20-30 minutter inden den kommes i ovnen, dette modvirker at den sprækker under bagningen.
  8. Bag marengsbundene i 1 time og 40 minutter ved 100 grader, sluk da ovnen, åben lågen og lad marengsbundene tørre ved eftervarmen.

Hindbærcreme

  1. Skrab kornene ud ad vaniljestangen sammen med en anelse af sukkeret.
  2. Kog hindbær, vand, sukker og det nylavede vaniljesukker sammen i en gryde ved høj varme. Rør undervejs.
  3. Sigt den sammenkogte hindbærmasse gennem en sigte, så kun siruppen er tilbage.
  4. Afkøl siruppen til under lillefinger temperatur (under 35 grader)
  5. Pisk fløden stiv (gerne lidt ekstra end normalt) og vend 2/3 dele af siruppen heri med en dejskraber.

Kagens opbygning

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 100 grader i ca. 10 minutter.
  2. Lad dem afkøle og hak dem hefter groft.
  3. Placerer en marengsbund nederst på et kagefad og sving en ske med en smule hindbærsirup henover.
  4. Smør et tykt lag hindbærcreme herpå og drys med hasselnødderne. Placer friske hindbær hist og her i cremen.
  5. Placer endnu en marengsbund oven på den nederste, pres let. Og gentag processen med hindbærsirup, hindbærcreme, hasselnødder og friske hindbær.
  6. Placer den sidste marengsbund øverst, pres let.
  7. Sving for sidste gang med lidt af hindbærsiruppen og fordel et sidste lag hindbærcreme herpå og PYNT.

14962375_10207804393615258_767369235_n

… Tips til pyntningen:

Jeg har indfarvet ca. 200 g. tempereret hvid chokolade med en tyrkis pastafarve (ønskes en mere gennemtrængende farve, kan man med fordel anvende pulverfarver) samt en god håndfuld guldglimmer. Efterfølgende har jeg smurt de to chokoladefarver ud på stykker af kageplast og ladet det størkne.

14971153_10207804393655259_1930663084_n 14937035_10207804392215223_1770539749_n

Derudover har jeg indfarvet resterne fra marengsdejen, igen med den tyrkise pastafarve, og bagt små klatter som makroner ved 125 grader i ca. 30 minutter. Disse har jeg drysset med guldglimmer.

14961559_10207804393735261_1645054168_n 14958689_10207804393695260_1943894244_n 14971225_10207804393935266_1957503806_n

Og ja, så er spiselige blomster jo altid en let og smuk løsning, som ikke kræver de store bagekunstskaber, og det er jeg ret meget fan af. Faktisk er langt de fleste blomster spiselige, så man behøver ikke kun at holde sig til den velkendte stedmorblomst eller morgenfrue. Selv roser og mælkebøtter gør ingen skade på en kage.

14958777_10207804392095220_27212685_n

Men som altid er pynten helt op til JER. Og jeg ved I vil gøre det helt til jeres eget unikke og ikke mindst smukke resultat !

14971162_10207804390815188_1221484316_n 14996546_10207804390775187_1900579205_n

Jeg ønsker jer alle den skønneste finaledag på onsdag – Hvem mon I hepper på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

2 kommentarer

  1. Hvor ser den fin og velsmagende ud! Det er en kage lige efter min smag – og så skader det jo ikke med lidt sommer i den her kulde! 🙂
    Du er så sød og dygtig! Er ret vild med din blog, og du har hermed fået en fast følger.
    Hav en rigtig god dag 🙂

    • Hej Anna-Katrine
      Det gør mig så glad at høre! Skønt du følger med, hav en dejlig dag 🙂

 Seneste plus
 
Monster syndig karamel mazarin > 
Luk
Næste indlæg
Kære læsere Endnu engang har vi ramt den mørke og småkolde mandag, men heldigvis er der lys forude.

Se næste indlæg >
Til forside
x