Ingefær og kardemomme boller

Kære jer

Er der noget jeg elsker, ja så er det nybagte boller om morgenen… Eller på et hvert andet tidspunkt på dagen faktisk. Så jeg har været i mit nye lille (læs: super hyggelige køkken) og eksperimentere lidt, for at give jer en opskrift på de absolut luftigste og dejligste af slagsen. Og så har jeg “julet” dem en lille tand op.

Tag et kig her og så har du måske en håndfuld lækre lune boller allerede i morgen tidlig.

15032382_10207812364254519_268072647_n

INGREDIENSER (18-20 stk.)

50 g. gær
3 dl. lunken vand
2 spsk. sukker (kan undlades, hjælper blot hævningen)
1 knsp. salt
2 tsk. kardemomme
2 tsk. tørret ingefær (eller friskrevet)
50 g. smeltet smør
1 dl. sødmælksyoghurt
1 æg
2 dl. havregryn
Ca. 500 g. manitoba hvedemel

Æg til pensling
Hakkede hasselnødder
Lidt rørsukker

15032614_10207812341053939_168145943_n

FREMGANGSMÅDE

  1. Opløs gæret i det lunkne vand (ca. 35-37 grader).
  2. Rør sukker, salt, kardemomme og ingefær i gærblandingen.
  3. Smelt smøret ved lav varme.
  4. Bland det sammen med yoghurten og ægget ned i blandingen og rør godt.
  5. Kom havregryn i.
  6. Kom sidst melet i lidt ad gangen.
  7. Ælt hele molevitten godt igennem indtil dejen er lækker, smidig og ensartet.
  8. Form bollerne med det sammen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Tip: Jeg “folder” altid lukningerne ind under bollen og “strammer” overfladen op, så den tager sig pænest ud efter bagningen (se billederne herunder)
  9. Lad bollerne hvile under et klæde i en lille time.
  10. Tænd ovnen på 180 grader.
  11. Bag bollerne som de er i ca. 30 minutter, eller pensel med æg og drys med hasselnødder og sukker inden bagning for en mere sød og julet smag.

15032370_10207812342093965_1111686405_n 15045668_10207812342013963_441666521_n 15046259_10207812341973962_947568354_n15045590_10207812341933961_1275137681_n 14962296_10207812341773957_280226895_n 14971312_10207812341733956_1912440704_n 14996548_10207812341653954_807210724_n15046310_10207812341533951_1969950129_n 14996487_10207812341453949_574727225_n14962350_10207812341173942_64048801_n

Jeg håber opskriften falder i god jord hos jer, så garanterer jeg luftige og søde vinter boller i bytte ♡

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

6 kommentarer

  1. Trine

    Hej Luna. De ser super lækre ud !!! Hvis jeg har en rest gær, kan jeg så evt. bare lad dem hæve i ca 8 timer, så de bliver lidt som langtidshævede boller ? Og kan man bruge alm. mel ?
    Knus fra Trine.

  2. Trine

    Hej Luna. De lyder super lækre. Kan man bruge alm mel i stedet ? Og hvis man har en lille rest gær, kan man så bare lade dem hæve længere tid, så de bliver lidt al a langtidshævede boller ? Hilsen Trine.

    • Hej Trine

      Undskyld det sene svar !
      Du kan sagtens bruge helt almindeligt mel, og jeg er sikker på at de kun bliver bedre af en langtidhævning.
      Held og lykke med dem 😉

  3. Pia Christiansen

    glemte lige en ting mere, kan stødt ingefær bruges??

  4. Pia Christiansen

    De ser godt nok lækre ud, men hvor køber du manitoba mel, har kun set det i netto men der stod tipo 00 på så købte det ikke.. Ellers en lækker blog du har som jeg gerne følger 🙂

    • Hej Pia
      Tusind tak for rosen !
      Jeg har købt Manitoba mel fra Finax i Kvickly i denne omgang, men normalt køber jeg gerne fra Skærtoftmølle der forhandles i Føtex 😉
      Yes, stødt ingefør kan helt sikkert bruges.

 Seneste plus
 
Finale pavlova for alle > 
Luk
Næste indlæg
Kæreste jer Vi runder i dag et skarpt hjørne, nemlig niende og sidste udgave af mine mandagsopskrif

Se næste indlæg >
Til forside
x