Vældig værdig vegetarpizza

Kære jer

Er du vegetar eller er du slet ikke vil du elske denne opskrift. Hvis ikke for den gode friske smag, så i det mindste for rettens smukke farverige udseende. Man bruger for tiden ofte det lidt fjollede begreb instaværdig – Altså simpelthen hvorvidt ting er værdige nok til at publiseres på de sociale medier, og det må man altså sige at denne farverige fætter gør sig vældig værdig til.

… Og er man som sagt bare ude efter god smag? Ja, så er det bestemt også noget denne grøntsags pizza kan klare.

15049998_1610932135875247_111609006_n

Pizzadej

INGREDIENSER

25 g. gær
2 dl. Lunkent vand
1 1/2 tsk. Salt
1/2 spsk sukker
1 1/2 spsk olie
3 dl. Hvedemel
2 dl. Fuldkornsmel

FREMGANGSMÅDE

  1. Smuldr gæret i det lunkne vand.
  2. Bland salt, sukker og olien heri. Sukkeret anvendes for at fremme hævningen og kan derfor sagtens undlades.
  3. Bland melet sammen i en seperat skål og hæld det i gæropløsningen lidt af gangen.
  4. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve under et klæde.
  5. Du bestemmer helt selv, hvor lang tid du lige føler for, at lade dejen hæve, men en god time er helt optimalt.
  6. Del dejen op i mindre portioner alt efter hvor store du ønsker pizzaerne og udrul dem.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.

Blomkålspure med rødbede

INGREDIENSER

1 blomkål
1 rødbede
2 spsk skyr
1 spsk olie
Frisk oregano
Salt
Peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Skræl og skyl grøntsagerne og hak dem derefter i mindre stykker.
  2. Blend alle ingredienserne til en grov pure.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Smør pureen ud på de færdig udrullede pizzabunde
  5. Bag pizzaerne ved 200 grader i ca. 20-30 minutter.

Toppings

INGREDIENSER

3 avocadoer
1 boljse rødbede (købes i større supermarkeder)
Lidt radiser
Forårsløg
Løsspirer (købes i større supermarkeder)
Frisk oregano
Fetaost

FREMGANGSMÅDE

  1. Skær avocadoerne i tynde skiver. Her plejer jeg først at skære avocadoen over i to dele og så rive skallen af, vende dem på hovedet og skære dem derfra (se evt. billeder)
  2. Skær rødbeden, radiserne og forårsløgne i tynde skiver.
  3. Placer grøntsagerne som du har lyst over de bagte pizzabunde med den smukke lille pure.
  4. Drys med løgspirer, frisk oregano og smuldret fetaost.
  5. Server (eller fang et billede af hele herligheden til Instagram først)

14996544_1610932075875253_71344665_n

15050071_1610932089208585_1119594271_n

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

2 kommentarer

  1. Hej Luna
    Hvilket kamera bruger du til at tage dine billeder. De er simpelthen så flotte!!

    Knus Katrine

    • Hej Katrine

      Alle mine billeder er taget med nit Olympus Pen El7, og efterfølgende redigeret lidt i forhold til lyset med appen Snapseed.
      Det smarte ved kameraet er netop, at man kan overføre billeder direkte fra kameraet til mobilen via en tilhørende app 😉

 Seneste plus
 
Ingefær og kardemomme boller > 
Luk
Næste indlæg
Kære jer Er der noget jeg elsker, ja så er det nybagte boller om morgenen... Eller på et hvert ande

Se næste indlæg >
Til forside
x