Lune December Snegle

Follow my blog with Bloglovin

Kære læsere

Winter is coming… Og dermed også den skønne måned december, den søde juletid. Og til at forsøde netop denne måned en lille snas ekstra, har jeg skabt jer en rigtig snasket opskrift, nemlig Lune December Snegle med masser af kanel, kardemomme, appelsin og marcipan.

… Opskriften kommer i to udgaver: Som fine små, børnevenlige snegle på pinde og som gode klassiske kanelsnurrer.

15139494_10207906645571493_1062586696_n

INGREDIENSER

Dej
50 g gær
3 dl. lunken mælk.
100 g. sukker
2 æg
2 spsk. kanel
2 tsk. kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
Ca. 500-700 g. mel (bedøm selv)
150 g. smør

Fyld
250 g. smør
200 g. maripan
100 g. brunfarin
3 spsk. kanel
Skal fra 1 økologisk appelsin

Glasur
300 g. flormelis
Skal fra 1 økologisk appelsin
Vand (til glasuren har den rette konsistens

15139241_10207906645771498_512006568_n

FREMGANGSMÅDE

  1. Lav dejen: Lun mælken ved lav varme (ca. 35-40 grader) og smuldr gæret i en skål. Hæld mælken over gæret.
  2. Pisk sukker og æg i gærblandingen og pisk godt.
  3. Kom krydderierne i og pisk igen godt.
  4. Bland melet i over flere gange og ælt til sidst blandingen godt sammen på køkkenbordet (eller i røremaskine). Jeg fortrækker personligt at gøre det på den gammeldags metode, nemlig hænderne i dejen og dejen ud på bordet.
  5. Ælt afslutningsvis smørret ind i dejen så den bliver lækker smidig. Brug evt. lidt mel hertil.
  6. Lad dejen hæve under et glæde i minimum en time inden udrulning
  7. Lav fyldet: Bland alle ingredienserne i en skål. Marcipanen rives i.
  8. Mas blandingen godt sammen mellem fingerne, så marcipanen fordeles godt ind i dejen.
  9. Når dejen er hævet godt, rulles den ud i en lang rektangel (del evt. dejen i to dele, der er meget).
  10. På rektanglen smøres fyldet godt ud med en palet eller lignende.Små snegle: Ønsker du de små snegle skæres rektanglen ud i mindre rektangler, så det korte stykke som skal rulles er ca. 15-20 cm langt. Nu rulles dejen stramt op og fæstnes i lukningerne med en smule vand (brug fingeren eller en pensel). Ønskes de små snegle på pind kan de både sættes på pinden nu og lade pinden bage med, eller vente med at sætte dem i til efter bagningen.Kanelsnurrer: Ønsker du kanelsnurrerne foldes rektanglen dobbelt, så der er et lag dej – et lag fyld – og så endnu et lag dej. Herefter skæres den store rektangel ud i mindre rektangler af ca 8 cm * 15 cm. Hver af de små rektangler skæres op på midten af lang siden, men lad en ende forblive lukket med ca. 1 cm. Sno de to stykker om hinanden og bind dem som en knude. Det må gerne så rustikt ud !Ovnen tændes på 200 grader. Sneglene bager ca. 15-20 minutter, mens snurrerne gerne skal have lidt længere.
  11. Glasuren: Bland flormelis og appelsinskal med en anelse vand (bedøm selv) og pisk det let til en god glasur med en ske. Pynt de bagte, og afkølede snegle med den lækre glasur. OG SPIS.

15128550_10207906645851500_1655169610_n 15174422_10207906645651495_1700626689_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Succes Smoothies > 
Luk
Næste indlæg
Godmorgen kære læsere ♡ Her får I tre smoothie opskrifter, som for mig altid hjælper en god morge

Se næste indlæg >
Til forside
x