Peanutbutter Fudge og Fransk Nougat

Kære læsere

Julen nærmer sig med hastige skridt, og jeg er HELT vild med det. Der findes typen af mennesker, der gerne brokker sig lidt, når man ved et tilfælde nynner julesange i sommerhalvåret og som får et gevaldigt flip, når de ser den første julepynt dukke frem i november. OG så findes der heldigvis også typer som jeg, der næsten ikke kan få nok af den søde decembertid. Til jer kommer her to tidlige juleopskrifter på et par ganske syndige julelækkerier (og I andre er hjerteligt velkommen til at fiske opskrifterne frem igen, når julefreden sænker sig)

15228026_10207929765749483_88857290_n

Peanutbutter Fudge med havsalt

INGREDIENSER

1 dåse kondenseret mælk
100 g. smør
400 g. sukker
1 1/2 dl. mælk eller fløde

150 g. peanutbutter (grov)
100 g. hvid chokolade
Havsalt

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland kondenseret mælk, smør, sukker og mælkeproduktet i en tykbundet gryde og opvarm ved mellem varme. Rør godt undervejs for at undgå, at karamellen brænder på.
  2. Når karamellen koger (bobler) skrues der i 10-15 minutter ekstra op for varmen og der røres ekstra omhyggeligt undervejs.
  3. Den nu tyknede og lækker-brune karamel tages af varmen.
  4. Peanutbutteren blandes under hurtige omrøringer ned i karamellen.
  5. Hæld peanutbutter karamellen i en firkantet form iklædt bagepapir. Jeg anvendte et ildfast fad med målene 30 * 20 cm.
  6. Smelt hurtigt chokoladen i mikroovnen (eller over vandbad).
  7. Hæld den i zikzak mønster over karamellen.
  8. Med en gaffel “vendes” chokoladen tilfældigt rundt i karamellen, så der dannes et spændende mønster.
  9. Hele herligheden drysse med en lille håndfuld havsalt på toppen og køles i minimum tre timer.
  10. Når fudgen har sat sig, skæres den med en skarp kniv i fine firkanter, rektangler eller hvad end hjertet begærer.
  11. Fudgen serveres som den er, eller pakkes ind i fine indpakninger af bagepapir (se billede) og gemmes eller gives som gave til en du holder af.

15209273_10207929766029490_1694472793_n 15174557_10207929765909487_1862042184_n 15174554_10207929765789484_1646296462_n

15226435_10207929765469476_1088643664_n

Fransk nougat med hasselnødder og pistacie 

INGREDIENSER

200 g. sukker
100 g. glukosesirup
100 g. vand
100 g. flydende honning
3 pasturiserede æggehvider

100 g. pistacienødder (gerne med salt)
100 g. ristede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE

  1. Sukker, glukose og vand bringes i kog i en tykbundet gryde ved høj varme.
  2. Massen koges under jævnlige omrøringer op til omkring 135-140 grader.
  3. Når sukkermassen rammer denne temperatur tilføjes honningen og der røres grundigt.
  4. Sukkermassen koges til den rammer en temperaturpå ca. 145 – 150 grader.
  5. Imens piskes æggehviderne let stive med elpisker i en seperat skål eller på røremaskine
  6. Den varme sukkermasse kommes af flere omgange ned i æggehviderne, mens der stadig piskes på højtryk. Ejer du som jeg ikke en røremaskine, så bed en anden om hjælp til at hælde sukkermassen over eller piske.
  7. Massen piskes løs indtil skålen og massen ikke længere føles synderligt varm. Pisk hellere længe end for lidt !
  8. Hæld massen ud på en silikonemåtte eller blot et stykke bagepapir med en dejskraber.
  9. Her blandes nødderne hele i. Husk at “skralle” pistacienødderne inden brug.
  10. Når det hele er blandet godt sammen, kommes den franske nougat i forme. Jeg anvendte to rugbrødsforme beklædt med bagepapir.
  11. Den franske nougat bør køle minimum 3 timer og gerne til næste dag.
  12. Inden servering skæres den i mindre rektangler med en skarp kniv. De fine nougat rektangler kan ligesom fudgen gemmes i små pakker af bagepapir og serveres senere eller gives som gave til en du har kær.

15226465_10207929766269496_1728621367_n 15226609_10207929766109492_1220518348_n 15211696_10207929765989489_529062064_n 15218318_10207929765949488_500036511_n 15218727_10207929765429475_1189129721_n 15174428_10207929765629480_1392180513_n

Jeg ønsker jer alle den skønneste december, og jeg lover at det bestemt ikke er den sidste juleopskrift i ser fra min hånd ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

1 kommentarer

  1. Annika Luise Hansen

    Hej Luna
    -Hvor længe er den franske nougat holdbar, hvis den er skåret ud? Og opbevares det bare i en bøtte ved stuetemperatur i indpakning?
    -Hvor har du dine små indpakningsstykker fra? Det ser så fint ud.
    Med venlig hilsen
    Annika

 Seneste plus
 
Lune December Snegle > 
Luk
Næste indlæg
Follow my blog with Bloglovin Kære læsere Winter is coming... Og dermed også den skønne måned

Se næste indlæg >
Til forside
x