Konfekt Grantræer

Kære jer

I dag er det 1. søndag i advent og det er derfor dagen , hvor den søde juletid for alvor skydes igang. Men ikke nok med det er det også dagen, hvor jeg starter et lille youtube univers til jer. Her vil I med tiden kunne finde helt simple opskrifter, som alle kan være med på i bedste how-to stil.

Jeg glæder mig til at dele det med jer og håber, at I vil tage rigtig godt imod det. Det er produceret helt af egen hånd, og derfor helt uden alverdens fancy udstyr eller fede studier. Det er simpelthen blot mig, min lille stue og ikke mindst mit kære Olympus Pen, der danner rammen om de små opskrifter.

Youtube kanalen skydes naturligvis i vejret med en adventskalender bestående af fire lette julelækkerier, som alle kan være med på.

Første omgang byder på søde små konfekt juletræer af marcipan og nougat med frisk smag af appelsin og citron. Se med i videoen nederst og følg opskriften nedenfor.

15218681_10207950294902699_745222842_n

Konfekt Juletræer

INGREDIENSER

400 g marcipan
200 g nougat
Skal fra 1 økologisk appelsin
250 g stuetempereret smør
250-350 g flormelis
Skal fra 1 økologisk citron
Grøn pastafarve (leaf green)

Spiseligt glimmer

FREMGANGSMÅDE

  1. Udrul marcipanen i bånd af forskellige længder mellem 5-20 cm med en tykkelse på ca. 5 mm.
  2. Dan af hvert bånd en lille bue (som en glad julemund) og pres det stykke der skal danne træets spids ekstra tyndt med fingrene.
  3. Opvarm let nougaten ved lav varme og smør i midten af hvert bånd med et strejf af nougat.
  4. Riv appelsinskalen over marcipan og nougat.
  5. Rul nu båndene til små, fine kegler, der skal danne træets krop.
  6. Pisk smør, flormelis og citronskal sammen med en elpisker i en skål.
  7. Del smørcremen op i tre lige store portioner.
  8. Indfarv de tre portioner i farverne grøn – lysere grøn – hvid med den grønne farve (dvs. den hvide naturligvis ikke farves).
  9. Kom først den grønne smørcreme i en sprøjtepose med en lille stjernetyl.
  10. Sæt små aftryk af smørcremen hele vejen rundt om keglen fra bunden og ca. 1/3 del af vejen op.
  11. Skift nu til den lysere grønne smørcreme og sæt igen små stjerne aftryk med sprøjteposen ca. 2/3 del af vejen op.
  12. Skift afslutningsvis til den hvide smørcreme og form træets top, så det ligner at det netop er faldet sne på grantræets top.
  13. Drys med spiseligt glimmer.
  14. Grantræerne spises hele eller skæres i skiver som en lille træstamme.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Peanutbutter Fudge og Fransk Nougat > 
Luk
Næste indlæg
Kære læsere Julen nærmer sig med hastige skridt, og jeg er HELT vild med det. Der findes typen af

Se næste indlæg >
Til forside
x