Nøddebrud

Kære læsere

Jeg er netop vendt hjem fra nattevagt, som jeg skriver indlægget her, og jeg havde simpelthen den vildeste sult efter nybagte boller. Derfor har jeg i skrivende stund kastet mig over en omgang lynhurtige nøddebrud med mandler og hasselnødder. Og opskriften den får I lige her – Men ikke nok med det, så får I den også på video (!) JUHU.

… Videoen vises nederst på siden.

15227899_10207959899862817_1056383987_n

INGREDIENSER

50 g gær
3 dl. lunken mælk
1 spsk. sukker
1 knsp salt
ca. 500 g. mel
125 g. smør

1 æg
150-300 g blandede nødder (efter eget ønske)
1 tsk kardemomme

FREMGANGSMÅDE

  1. Lun mælken ved svag varme til lidt over lillefinger temperatur.
  2. Smuldr gæren i en skål og opløs den ved at hælde den lune mælk henover.
  3. Kom sukker og salt i gæropløsningen for at hjælpe på hævningen.
  4. Bland melet i af flere omgange og ælt dejen godt sammen på bordet. Bedøm selv hvor meget mel der skal bruges. OBS: Dejen må gerne være lidt til den tørre siden inden smørret blandes i.
  5. Ælt og mas smøret ind i dejen med fingerne, så dejen bliver lækker og smiddig. Brug evt. lidt ekstra mel, hvis det bliver for klistret en opgave.
  6. Lad dejen hæve under et klæde på køkkenbordet i en time til halvanden.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Når dejen er hævet godt op, dannes der en lille udhulning i midten.
  9. Her kommes æg, nødder og kardemomme i og blandes/æltes derfra ind i dejen.
  10. Del dejen op i mindre portioner, som danner nøddebrudene.
  11. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag indtil de er gyldne i ca. 20-30 minutter.
  12. Nydes lune eller kolde med eller uden smør på. De er gode til det hele !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Konfekt Grantræer > 
Luk
Næste indlæg
Kære jer I dag er det 1. søndag i advent og det er derfor dagen , hvor den søde juletid for alvor

Se næste indlæg >
Til forside
x