Gammeldags Småkager

Glædelig 3. søndag i advent !

I dag har jeg lavet jer en adventsvideo med mine absolut yndlings julesmåkager efter opskrifter fra Den Gamle by… Og så ikke helt alligevel, for der gik sgu drillenisser i mikrofonen. Derfor får I i dagens anledning en lidt anderledes video oven på den tekniske fejl. Opskrifterne fejler jo heldigvis ikke spor, så den får I naturligvis lige herunder – Jeg lover jer de smager af gamle dage og julenostalgi.

15451001_10208077377959696_323774020_n

Brunkage Romber med hasselnødder og appelsin

INGREDIENSER

200 g smør
200 g sirup (lys)
200 g brun farin
80 g hakkede hasselnødder
Appelsinskal fra én økologisk appelsin

500-600 g. hvedemel
20 g brunkagekrydderi
4 g hjortetaksalt (en lille tsk.)
20 g potaske opløst i 2 spk. vand
1 æg

FREMGANGSMÅDE

  1. Hasselnødderne hakkes godt, men stadig lidt groft (med skal)
  2. Smør, sirup, brunfarin, hakkede hasselnøder og revet appelsinskal blandes sammen i en gryde og bringes i kog.
  3. Hæld derefter den kogende masse i en skål.
  4. Vend halvdelen af melet over massen og ælt godt – Men pas på, massen er varm !
  5. Tilsæt brunkagekrydderierne og hjorttaksaltet.
  6. Opløs potasken i vandet og vend det sammen med resten af melet ned i skålen.
  7. tilsæt afslutningsvis ægget og ælt godt.
  8. Afkøl dejen i minimum 2 timer (gerne længere)
  9. Udrul derefter dejen på en bordplade med en smule mel og skær rektangler på tværs og langs af dejen (gerne i forskellige størrelser) med en skarp kniv.
  10. Placer de rektangulære romber på en bageplade beklædt med bagepapir og prik forsigtigt hul i hver brunkages ene spids med en spisepind (så kagerne kan hænges op).
  11. Bag ved 200 grader i ca. 6 minutter.

15401294_10208077377799692_1856734229_n15451396_10208077377759691_871003335_n 15435874_10208077377839693_49504174_n

Grove Vaniljekranse med marcipan og citron

INGREDIENSER

300 g. hakkede mandler (groft og med skal)
1 stang vanilje (opløst i en smule af sukkeret)
250 g sukker
350 g smør
100 g. marcipan
Citronskal fra én økologisk citron
Ca. 500 g. mel
1 æg

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak mandlerne groft med skalen på.
  2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en anelse af sukkeret.
  3. Mas smør, sukker og vaniljesukker sammen mellem fingerene.
  4. Riv marcipan og citronskal ned i smørblandingen.
  5. Vend mandlerne heri og ælt det godt sammen ved at tilsætte melet af flere omgange sammen med ægget.
  6. Lad dejen hvile i ca. en time.
  7. Rul nu små aflange pølser af dejen og form kransene med hånder og fingre (Det var sådan man gjorde i helt gamle dage).
  8. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter.

15403031_10208077378159701_374699525_n 15494046_10208077378239703_1327395880_n

Og sidst men ikke mindst den føromtalte video:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Flødebolle Kursus hos Social Foodies > 
Luk
Næste indlæg
Kære jer I lørdags var jeg inviteret til flødebolle kursus hos det skønne koncept Social Foodies

Se næste indlæg >
Til forside
x