Blødende Julecheesecake

Med kanelkiks, appelsincreme og tranebærkompot

Kære jer – Glædelig 4. søndag i advent.

Vi er nået fjerde og sidste låge i min lille adventskalender, og det har været en fornøjelse at lave disse små videoer til jer. Dog også lidt af en kamp, da jeg jo stadig er spritny på video- og Youtube fronten. Men I har simpelthen taget SÅ dejligt imod projektet, og det gør mig virkelig glad !

Som en lille tak og for at slutte hele projektet af helt på toppen, får I her den lækreste julecheesecake med bund af kanelkiks og cheesecakefyld med appelsin samt et blødende indre af syrlig tranebærkompot. Det blødende cheesecake indre er en helt ny måde at lave cheesecake på, og jeg synes det fungerer absolut fabelagtigt at indarbejde geléen (der ellers pryder toppen) i selve cheesecaken som en flydende kerne. Det er faktisk bare helt fantastisk lækkert – Prøv det selv.

… Her får I i hvert fald opskriften og ikke mindst en lille how-to video (se nederst på siden).

15592523_10208143887582395_215589312_n 15592609_10208143887622396_1658556719_n

INGREDIENSER

300 g. tranebær
1 dl. vand
150 g. sukker (smag til)
1 tsk. vaniljesukker
Et lille skud citronsaft
3 blade husblas

1 pakke kanelkiks (kan også bages selv)
150 g. smeltet smør

800 g. flødeost
200-250 g. cremefraiche
200-300 g. flormelis (alt efter hvor sød cremen ønskes)
2 tsk. vaniljesukker
Saft fra 1 økologisk appelsin
Skal fra 2 økologiske appelsiner
6 blade husblas (4 hvis først den serveres næste dag)

Ekstra cremefraiche til toppen
Drys af tørrede tranebær
Drys af pistacienødder
Chokoladekugler
Tranebær
Spiselige perler
Guldstøv
Rød skovsyre

15644588_10208143887662397_2087095307_n

FREMGANGSMÅDE

  1. Tranebærkompotten: Laves som det første.
  2. Husblas opblødes i koldt vand, mens de resterende ingredienser koges sammen i en gryde i minimum 30 minutter.
  3. Smelt husblassen i den varme kompot og lad kompotten afkøle indtil brug.
  4. Kiksebund: Tænd ovnen på 180 grader.
  5. Smelt smørret og knus kiksene meget fint i en hakker (eller i en pose med kagerullen).
  6. Bland smørret og kiksekrummerne godt sammen i en skål og fordel kiksebunden i en springform beklædt med bagepapir (her er det vigtigt at bagepapiret er klippet til, så der er et stykke i bunden og en strimmel langs kanten, så det ikke krøller).
  7. Spred kerne kiksebunden op langs formens kant, så kagen får et rustikt og spændende udtryk.
  8. Bag bunden i 10-15 minutter og afkøl derefter til den er helt kold.
  9. Cheesecakefyld: Opblød husblassen i koldt vand.
  10. Bland flødeost og cremefraiche sammen i en stor skål indtil det har en ensartet, cremet konsistens.
  11. Sigt flormelis og vaniljesukker heri og vend det godt i cremen.
  12. Riv appelsinskallen i blandingen og tilsæt ligeledes appelsinsaft.
  13. Tag 2-3 spsk af cremen og smelt det ganske kort i en gryde sammen med husblassen.
  14. Vend nu den smeltede del i resten af cremen.
  15. Fordel en andel af cremen over den kolde kiksebund og op langs springformens kanter (som nu er beklædt med kageplast) så der dannes en fordybning til tranebærkompotten.
  16. Tilføj forsigtigt tranebærkompotten i fordybningen og dæk den med den resterende del af cremen (Gem ca. 5 spsk. til pyntning af toppen)
  17. Lad kagen sætte sig på køl i minimum halvanden time.
  18. Når kagen er afkølet, blandes den gemte andel cheesecakecreme sammen med lidt ekstra cremefraiche (ca. 3-4 spsk.), så der en frisk cremefraiche topping.
  19. Kagen frigives af form og kageplast
  20. Cremefraiche toppingen kommes i en sprøjtepose, der klippes et lille hul og toppingen sprøjtes med små bølgende bevægelser i sirlige mønstrer ud fra kagens midte.
  21. Tørrede tranebær knuses i en morder til drys som pynt, mens pistacienødder hakkes helt fint i en hakker – Ligeledes til drys.
  22. De to hjemmelavede drys fordeles tilfældigt på kagens top.
  23. Der pyntes med guldkugler (chokolade), perler, tranebær, guldstykker og rød skovsyre.
  24. Kagen serveres kold og nydes med alle dem du holder af (eller helt alene)

15644582_10208143887862402_679188906_n 15591706_10208143887822401_1564507043_n 15592549_10208143887462392_202381593_n

Velbekommen og skøn jul herfra ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Gammeldags Småkager > 
Luk
Næste indlæg
Glædelig 3. søndag i advent ! I dag har jeg lavet jer en adventsvideo med mine absolut yndlings j

Se næste indlæg >
Til forside
x