Kuglerunde teboller

med masser af smør på

Kære jer

Hold nu helt op, der har været stille på linjen – Og endelig endelig er jeg tilbage med lidt nyt på opskriftfronten… Og så er det bare boller. MEN det er nogle fantastiske og lidt syndige nogle af slagsen – Nemlig en klassisk, dejlig luftig tebolle (eller fødselsdagsbolle om man vil)

Opskrift og teknik til den kuglerunde facon kommer fluks herunder.

15978585_10208312748043801_145777732_n

INGREDIENSER (ca. 20 stk.)

3,5 dl. lunkent vand (endelig ikke for varmt, gerne omkring 37 grader)
50 g. gær
3 spsk. sukker
1/3 tsk. fint salt
1, 5 – 2 dl. solsikkeolie
2 æg
500- 800 g. mel (kan varriere)

15978274_10208312748523813_1713911168_n

FREMGANGSMÅDE

  1. Smuldr gæret i en stor skål og hæld det lunkne vand over, så gæret opløses ved få omrøringer med et piskeris.
  2. Tilsæt sukker og salt – Dette fremmer gæringen.
  3. Tilsæt olien og rør en smule.
  4. Inden æggene tilføjes et ad gangen blandes ca. 200-300 g. af melet ned i gær opløsningen.
  5. Rør det godt sammen, igen blot med et piskeris.
  6. Tilsæt den resterende mængde mel lidt af gangen, bedøm selv hvor meget mel DU synes er tilstrækkeligt. Dejens konsistens skal være blød, smidig og gerne stadig klæbende, men uden decideret at klistre sig fast til fingrene. Det er derfor vigtigt, at man her dropper røremaskinen, og på gammeldags manér simpelthen har hænderne i dejen.
  7. Ælt dejen i minimum fem minutter I HÅNDEN på køkkenbordets flade.
  8. Lad dejen hæve i skålen under et rent klæde i en time til halvanden.
  9. Når dejen er hævet godt og dejligt op, tages små mængder på øjemål og æltes i hånden således at:
    Dejklumpen først presses let flad mellem hænderne – Derefter  foldes “enderne” ind under dejen – Dette gøres flere gange, så dejen nedefra presses op mod overfladen, så enderne/lukningerne skjules og overfladen bliver helt glat (Det lyder kringlet, men giver helt sig selv, når man står med det.
  10. OG nu til det vigtige – EFTERHÆVNINGEN: Placer de fine runde dejkugler på bageplader beklædt med bagepapir. Og lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter ydeligere. Efterhævningen er enormt vigtig for luftige, lette og ikke mindst helt runde teboller.
  11. Tænd ovnen på 200 grader.
  12. Når bollerne er hævet færdigt, bages de i ca. 14-16 minutter til de er smukke og gyldne.
  13. Lad bollerne hvile kort på en bagerist, men server dem mens de stadig er varme – Og gerne med masser af smør.

15978686_10208312748003800_643610877_n 15978582_10208312747883797_932863988_n 15995526_10208312747923798_525532048_n

Skøn aften herfra ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

4 kommentarer

  1. Julie

    Intet mindre end fantastiske! Dejen er jo fløjelsblød både før og efter bagning. Eneste spørgsmål. Du skriver 200 grader i ovn. Almindelig ovn eller varmluft? Jeg brugte varmluft, og de er skønne!

    • Hej Julie

      Tusind tak for rosen – Sikke dejligt at høre.
      Det er 200 grader i almindelig ovn. Håber de smager hos dig !

  2. Line

    Sikke nogle flotte boller 😚 Hvor har du den fine marmor tallerken fra?
    Knus.

    • Hej Line – Tusind tak !
      De fine marmor plader er fra Genbrug, og kan findes i mange forskellige af slagsen, dog lidt svingende hvor smukke de tager sig ud (men det kan tit fikses med lidt madolie). Håber du finder nogle en dag 😉

 Seneste plus
 
Blødende Julecheesecake > 
Luk
Næste indlæg
Med kanelkiks, appelsincreme og tranebærkompot Kære jer - Glædelig 4. søndag i advent. Vi er nået

Se næste indlæg >
Til forside
x