Hindbær Perlekage

Kære læsere

På en kold og grå januar dag er der efter min optik kun én ting, der rigtig dur – Nemlig KAGE. Og lige her finder I opskriften på en ganske lækker lille kage af slagsen med fuld smæk på hindbærsmag og blød sødme fra den blonde browniebund med mandler og pistacie.

16128800_10208370656091466_396803579_n

INGREDIENSER

Blond brownie bund med mandler og pistacie

200 g hvid chokolade
100 g. smør
2 æg
100 g. sukker
50 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. havsalt
100 g. hakkede mandler
50 g. hakkede pistacienødder

Hindbærmousse bomber

5 blade husblas
300 g. hindbær
1/2 dl vand
70 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Saft fra 1/2 citron

1/2 l. piskefløde

Pynt

Frysetørede (knuste) bær
Friske hindbær
Spiselige dekorationsperler (her fra Dr. Oetker og Bilka)

16117592_10208370704092666_1374281356_n

FREMGANGSMÅDE

  1. Blond brownie bund: Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Smelt smør og chokolade sammen i gryde ved lav varme (rør godt rundt undervejs)
  3. Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland chokoladesmørret heri under hurtige omrøringer.
  4. Sigt alle de tørre ingredienser heri.
  5. Hak mandler og pistacienødder groft, og rør dem ind i browniedejen.
  6. Hæld blandingen i en smurtspringform.
  7. Bag brownien i ca. 30 minutter, og afkøl den helt. Den bør stadig være let blød i midten når den tages ud.
  1. Hindbærmousse bomber: Hindbær, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft bringes i kog i en gryde.
  2. Lad massen koge godt ind i ca. 30 minutter under jævne omrøringer.
  3. Sigt derefter hindbær kompotten gennem en sigte, så der dannes en tyk og lækker hindbærsirup uden kerner.
  4. Husblassen opblødes i koldt vand i ca. 10 minutter, og opløses under hurtige oprøringer i den varme hindbærsirup.
  5. Siruppen stilles i køleskabet indtil den er under lillefinger temperatur.
  6. I mens piskes fløden let og luftig. Det er vigtigt at fløden ikke piskes for meget.
  7. Når siruppen er nedkølet, blandes den ned i den piskede fløde under flere omgange. Det er vigtigt at dette gøres med let og forsigtig hånd for at moussen beholder sin luftighed.
  8. Moussen fordeles i forskellige halvkugleforme (jeg anvender tre forskellige størrelser, ca. 2 cm., 4 cm. og 6 cm.) Lignende forme kan købes hos Hjemmekonditor.dk
  9. Moussebomberne sættes i fryseren i minimum 3 timer.
  10. Når bunden er afkølet og moussebomberne har sat sig, samles kagen i fri hånd: Moussebomberne placeres frit som DU synes, og der pyntes med spiselige dekorations perler og friske bær efter eget valg. Drys afslutningsvis med lidt knuste frysetørrede bær (jeg har anvendt tyttebær).
  11. Server og NYD !

16144809_10208370679332047_419238194_n 16128893_10208370724693181_908170597_n

 

Indlægget indeholder affiliate links 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

3 kommentarer

  1. Laura

    Hej Luna. Kan den sætte sig som en alm mousse direkte på en kage i køleskabet? Ikke som halvkugle.

    • Det kan du tro, at du kan !

  2. Ilse

    Ser lækker ud 👍 men hvor stor en form brugte du

 Seneste plus
 
Kuglerunde teboller > 
Luk
Næste indlæg
med masser af smør på Kære jer Hold nu helt op, der har været stille på linjen - Og endelig endeli

Se næste indlæg >
Til forside
x