Ekstra Sprød Kartoffelpizza

Kære læsere

Et par uger tilbage var jeg på Formland messen i Herning, hvor jeg dagligt servede en ordentlig mængde af denne her pizza fra mit lille køkken hos De Buyer Nordic. Og de blev mildt sagt lynhurtigt spist rup og stub, hvilket var vildt skønt at opleve.

Her får I selv muligheden for at diske op med den ekstra sprøde kartoffelpizza, som jeg i denne omgang har lavet i samarbejde med Finax. De lette og bløde typer af mel fra Finax’ sortiment, Tipo 00 og Durummel er simpelthen helt geniale til at give katoffelpizzaen en lækker sprød bund og skorpe.

16997579_10208667315427764_606720145_n
INGREDIENSER

Pizzadej
25 g. gær
250 ml. Lunkent vand
1 spsk. sukker
3 spsk. oliven olie
1 tsk. Salt
150-300 g. Tipo 00 hvedemel (Jeg anvender Finax Tipo 00 Mel)
100-200 g. Durum mel (Jeg anvender Finax Durum Mel)

Hvidløgs Olie
1 dl. Oliven olie
3-5 fed hvidløg (alt efter hvor ”stærk” smagen ønskes)
En god håndfuld peber
En god håndfuld salt

Pizza Toppings
500 g. kartofler
200-400 g. revet mozzarella
1-3 hele mozzarella kugler
Frisk Rosmarin
Salt
Peber
Citron

Serverings forslag
Rødløg
Bacon eller parmaskinke

FREMGANGSMÅDE

  1. Pizzadej Smuldr gæret i en skål med det lunkne vand (gerne en temperatur nær kropstemperatur).
  2. Smid en spsk. sukker heri for at fremme gæringsprocessen og dermed hævningen.
  3. Bland derefter olie og dernæst salt i gæropløsningen (således undgår du at saltet ødelægger gæringen).
  4. Herefter tilføjes melet af flere omgange i blandingen. Mængden af mel veksler stort altid, bedøm derfor selv hvornår dejen er ”mættet”. Det giver den sprødeste pizzabund, når dejen stadig er smidig og let klistret.
  5. Dejen æltes godt og stilles derefter til hævning i minimum en time under et rent klæde (Smør et lille lag oliven olie over dejen, når den stilles til hævning. Således undgår du at dejen klistrer til bordpladen, når den udrulles)
  6. Hvidløgsolie Pres hvidløgene med en hvidløgspresser ned i oliven olien.
  7. Tilføj salt og peber efter eget ønske.
  8. Pizza toppings Kartoflerne skæres i tynde, tynde skiver (Jeg foretrækker at bruge et mandolinjern).
  9. Ønskes der løg på pizzaen, hvilket varmt kan anbefales, så skæres de cirka i samme tykkelse.
  10. Pizzabundene rulles ud og placeres på et stykke bagepapir.
  11. Olien smøres på bundene med en pensel (bare giv den gas)
  12. Revet mozzarella fordeles over bunden, kartoffelskiverne dernæst og sidst rives små stykker af mozzarella kuglerne og drysses over pizzaen sammen med frisk rosmarin, salt og peber.
  13. Afslutningsvis fugtes pizzaen med et lille skud citron saft. Dette giver både en god smag samt en større sprødhed.
  14. Pizzaerne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter på en perforeret aluminiumsplade med huller, der tilføjer bunden ekstra varme, hvilket giver fuld knald på sprødheden.

OBS: Har man ikke sådan en plade, kan samme effekt opnås ved først at forvarme to bageplader og placerer dem tæt oven på hinanden, for sidst at ligge pizzaen derpå og bage den således. På den måde fanges varmen mellem pladerne og der tilføjes derved ekstra varme til pizzabunden.

17005897_10208667315467765_1686447510_n  16996857_10208667315347762_564253800_n

 

Indlægget indeholder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Triple Chocolate Oreo Cookies > 
Luk
Næste indlæg
Kære Jer Triple Chocolate Oreo Cookies coming up - Jamen, what's not to like ved den sætning? Og

Se næste indlæg >
Til forside
x